RSS
Videó

Anastasia Sokolova és a Tainted Love

10 ápr

Egy korábbi bejegyzésem kommentjében érkezett a kérdés: “Ha nem Alien kedves, megtudnád nekem mondani, hogy ki a búbánat húzza alá a tekeregni valót?”  A rövid válaszom, Igen! Kicsit bővebben lejjebb olvashatod!

Személy szerint én a Tainted Love (Mérgező szerelem) című opust, nem éppen a nagy sikerű slágerek közé soroltam volna, már csak az egyszerű líraisága és mondanivalója,- aminek jócskán híja van – miatt, sem. De legnagyobb meglepetésemre a digitalizált zenetörténelem erre részben kicsit rácáfolt. Elvégre sikerült átvészelnie az elmúlt közel 50 évet. Akkor meg mi ez, ha nem siker?

Ezt a dalt ugyan is 1965-ben egy Gloria Jones nevű soul-jazz énekesnő előadásában hallhatta először a nagyérdemű közönség, ami valójában egy Ed Cobb nevű gitáros-zeneszerző, az akkor minden bizonnyal közismert The Four Preps nevű együttes tagjának alkotása volt. Ám ezt később, 1973-ban egy  Richard Searling nevű Dj. vélhetően, mélységesen nagy unalmában leporolta, kicsit felújította és pörgőssebé tette gondolom az akkori kornak megfelelően. Ennek köszönhetően jutott el végül a tengeren túlról az Egyesült Királyságba is, hogy 1976-ig töretlen sikerrel játszhassák a legtöbb éjszakai lokálban.

Később ehhez a verzióhoz nyúlt hozzá egy kéttagú angol szinti-pop banda a Soft Cell, akik a leírások szerint pont az ellenkezőjét tették vele, mint Searling, lelassították és újra hangszerelték vagy is átírták a kor legújabb vívmányára a szintetizátorra és dob gépre. Ennek köszönhetően az addig mély homályban alkotó együttes 1981-ben előlépet a szigetországot, azóta is vastagon beburkoló ködből és sikert, sikerre halmozva vezettek mindenféle sláger listát. Bármilyen meglepő, de a Tainted Love volt 1981 és 2012 között a legkelendőbb dal az Egyesült Királyságban, amit a belőle készített adathordozók 1,27 milliós eladott példányszáma is egyértelműen igazol. Ez idő alatt a Soft Cell többször is átdolgozta, felcsendült több videó klipben továbbá az 1993-as Coneheads (Csúcsfejek) mozifilm és a Doctor Who? (Kivagy doki?) tévésorozat, betétdalaként is.

A Tainted Love pályafutása 2002-ben kapott újra erőre, amikor is az amerikai származású polgárpukkasztó zenész, énekes Marilyn Manson rukkolt elő egy újabb kislemezes feldolgozással, ami a  Not Another Teen Movie (Már megint egy dilis amcsi film) betétdalának készült és később hallható volt az ebből készült videó klipben is, majd az együttes The Golden Age of Grotesque című nagylemezének bónusz dalaként.

Na, ez a verzió volt hallható a rúdtáncos produkció alatt. Remélem elég kielégítő volt a válasz? 🙂

Reklámok
 
2 hozzászólás

Szerző: be 2013-04-10 hüvelyk Kultúra, Videó, Zene

 

2 responses to “Anastasia Sokolova és a Tainted Love

 1. aztapista

  2013-04-10 at 20:11

  Aztaaa! Ha minden kérdésemre ilyen válaszokat fogsz írni akkor azt hiszem, sűrűn foglak kérdezgetni! :))) Mondjuk nekem elég lett volna csak annyit írnod, hogy Marilyn Manson oszt csá, de azért köszi! Így azért ütősebb! :))

   
 2. alienface

  2013-04-10 at 20:43

  Nem vagyok ám mindig ilyen körülményes, de most jól esett. 😀 Amúgy szívesen!

   

Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: