RSS

Világszemlélet

18 okt

2012. március 13., kedd

A jövő, érdeklődés hiányában elmarad
Ma hajnalban arra ébredtem álmomból, hogy az ország “vezető politikusaival” kellett volna vitatkoznom… (Bizonyára azért kerül elő ez álmomban, mert azért foglalkoztat, hogy miért vagyok ennyire “hallhatatlan”) Érdekes dolgot mondtam álmomban, mégpedig ezt: ugyan miért kellene nekem bármilyen politikussal, aktivistával, akárkivel beszélgetnem? Modern demokráciában élünk (mekkora ordító önbecsapás mindkét szó…), így a vitapartner természetesen nem fog igazat, pontosabban őszintén és hosszú távon felelősséggel képviselt saját véleményt mondani: azt fogja mondani, amitől az adott pillanatban nagyobb tömeg bólogatását reméli. Ugyanis a jövő kizárólag ezen, az adott pillanatban lemért bólogatási arányon múlik. Minden pillanatban.Vagyis politikusunk hiába hiszi azt, hogy majd holnap már őszinte lehet, akkor is a szavazatarányokon kell majd gondolkodnia. Így aztán vagy feladja az önálló gondolkodást, és beáll a megélhetésért folyamatosan ködösítő, “áruló írástudók” sorába (igaz-e, Giró-Szász András?), vagy nem is foglalkozik azzal, mennyire üti egymást a tegnapi és mai vélemény (Szijjártó Péter?), vagy egyszerűen érthetetlen, hogy miért kell őt hallgatnia bárkinek is (Selmeczi Gabriella is biztos jó valamiben, ha beszélnie nem is kéne).Miért a szóvivőket pécéztem ki? Mert ők, hasonlóan az ellenzéki (“szabad”) politikusokhoz, nincsenek két tűz között. Ezzel szemben a mindenkori kormánypártnak mindez csak színjáték, valójában az egymással a háttérben állandóan hadakozó pénzügyi-gazdasági erők követeléseinek kell első sorban megfelelniük, és minden, amit mondanak, csupán csomagolás a bólogató tömeg számára. Gyapot csokoládébatyuban… ezt mindenképpen olvasd el, ha pontosan tudni akarod, mi történik ma az országban!

Persze elhiszem, hogy a Fidesz jól kitalálta, hogy mit csinálna, ha végre hagynák – csak sajnos szűklátókörűségük és öntömjénezésük lehetetlenné tette számukra annak belátását, hogy ellenfelük is pont ezt csinálná: hős szeretne lenni, meg országmentő, meg minden, ha lehetne. De nem lehet. Rabolt pénzből, törvényesített teljhatalommal, amit csupán a (náluk bizonyítottan működésképtelen) jó ízlés és önkontroll korlátozhatna, lehet szép statisztikát hazudni, és (ma még) bólogatást kicsikarni a “tömegből” – pontosabban abból a maradékból, akik még egyáltalán odafigyelnek, míg a külső szakértők undorral húzzák a szájukat. Persze elveszik a tömegtől elrabolt utolsó tartalékokat, lásd: nyugdíjpénztár, előtörlesztés a nem látható megtakarításokból, nekik nem fáj annyira az utána következő “gonosz nyugat” meg “pénzügyi háttérhatalom” hepciáskodás. Nekünk fáj. És pont azok hergelnek minket, akik kiárusítottak bennünket a “gonoszoknak” ahelyett, hogy értelmesen beszéltek volna velünk.

Most pedig mindazt, amit eddig mondtam, tegyük egy nagy zárójelbe, mert csak bevezetés: ezt még talán lenne kedve egy érzékelhető százaléknak felfogni, aggyal utánagondolni, komoly vita tárgyává tenni. Sajnos azonban mindez teljesen érdektelen, felszíni jelenség csupán, és az a jövő, amelyhez köze van, csupán elméletben, egy általunk létrehozott mesevilágban létezik. Ezt most tessék újra elolvasni és megérteni.

Ez az egész politikás, gazdaságos rizsa csupán humbug, nulla, semmi. 
A folytatásért kattints ide!
Reklámok
 
Hozzászólás

Szerző: be 2013-10-18 hüvelyk Emberek, Politika, Társadalomkritika

 

Van véleményed? Ne tartsd magadban!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s

 
%d blogger ezt kedveli: